Marijke Faber
Mijn muziekreis begon toen ik 6 jaar was, met blokfluit spelen en algemene muzikale vorming op de muziekschool in Zaandam. Daarna koos ik eerst klassiek gitaar en toen ik 14 was besloot ik om singer-songwriter lessen te nemen.
Nadat ik gevraagd werd in verschillende lokale popbandjes als lead te zingen, schreef ik steeds meer liedjes en ontdekte ik dat improviseren mij ook makkelijk afging.
Mijn reis was nog niet klaar want ik werd verliefd op de dwarsfluit en op mijn 19de nam ik met veel enthousiasme les. Ik vond het zo leuk dat ik steeds harder studeerde en ik op mijn 24ste werd aangenomen op het conservatorium in Utrecht. Mijn hoofdvak was dwarsfluit klassiek en als bijvak volgde ik zang lichte muziek.
Na deze opleiding ging ik steeds meer de jazz improviserende kant op met mijn instrument en kwam ook de behoefte om zelf muziek te schrijven weer naar boven, zang en het schrijven van teksten werden steeds belangrijker.
Muziek is voor mij een innerlijke en spirituele reis naar de pure essentie van wat ik als ‘toonkunstenaar’ kan neerzetten en bereiken.
Grenzen verleggen en op avontuur gaan vind ik belangrijk, dat heeft er ook in geresulteerd dat ik daarin leerde hoe ik mijzelf vrij kan maken van blokkades, of hoe ik mezelf kan pushen toch verder te gaan, zelfs als ik dacht dat dit misschien niet mogelijk meer was.
Nu geef ik al meer dan 30 jaar les en werk naast het lesgeven als uitvoerend artieste onder de naam Farah Day.
Meer informatie over mijzelf als zangeres/fluitiste is te vinden op  www.farahday.nl

Overzicht opleiding en cursussen:                                
Conservatorium Utrecht/Hilversum zang/dwarsfluit
Moderne Fluit en improvisatie Masterclasses bij o.a Trevor Wye, Will Offermans, Robert Dick
Jazz masterclass, improvisatie masterclass zang
Soul/gospel lessen zang
Wereldmuziek zangcursus
Mensendieck (cursus 1 jaar)
Emotioneel lichaamswerk (cursus)
Life coach en Bewegings-coach/fitnesstrainer

‘In mijn lessen probeer ik je eigen stem en creativiteit naar boven te halen, plezier in wat je doet en wat je leert te stimuleren en er voor te zorgen dat je vrijer leert te zingen, fouten maken bestaat niet, groeien wel’
 

Top