Het lichaam is ons instrument als we zingen, daarom is bewegen met een juiste adem ook belangrijk om vrijuit te kunnen zingen.

Door bepaalde gebeurtenissen in ons leven kan ons lichaam en daarmee vaak ook onze adem, verkrampt raken.

Zelf heb ik dat ervaren bij het overlijden van iemand die mij dierbaar was. Mijn adem stokte en mijn borstkas verkrampte waardoor het zingen niet meer stroomde. Door beweging tijdens het zingen merkte ik dat dit mij los maakte en uiteindelijk vond ik de weg weer terug naar mijn stem en mijn expressie.

Deze ervaring maakte dat ik beweging en adem meer ruimte begon te geven tijdens de zanglessen en na een fysieke opleiding werk ik nu ook als bewegingscoach. Hierin ontwikkelde ik Lounge-Movement, DanSing en FunkyFitness waar stemexpressie in wordt verwerkt.

Lounge-Movement is bewegen op muziek waarbij gebruik wordt gemaakt van oefeningen uit de Qi gong, tai chi, Pilatus en yoga die alle gericht zijn op het openen van de borstkas, keel en het versterken van de longen en de Core.  Ook het gronden (werken vanaf de grond naar boven) wordt versterkt. Klankexpressie wordt daarin meegenomen

Funky-Fitness (bewegen op funky old school muziek) actieve lessen voor 50 plussers die nog 40 zijn en waarbij we vooral werken aan conditie en adem.

DanSing samen zingen met eenvoudige dans moves, denk aan musicals als Mama Mia of oude disco nummers van Donna Summer, Supremes etc. Plezier voorop!

Extra Note: Mijn ervaring op fysieke vlak door de jaren heen; Klassiek Ballet, autogene trainingen, cursus mensendieck, emotioneel lichaamswerk, ademwerk, Tai-chi, yoga, pilatus, Tango dans, opleiding Fitnesstrainer-A

Top