Het lichaam is ons instrument als we zingen, daarom is bewegen met een juiste adem ook belangrijk om vrijuit te kunnen zingen.

Door bepaalde gebeurtenissen in ons leven kan ons lichaam en daarmee vaak ook onze adem, verkrampt raken.

Zelf heb ik dat ervaren bij het overlijden van iemand die mij dierbaar was. Mijn adem stokte en mijn borstkas verkrampte waardoor het zingen niet meer stroomde. Door beweging tijdens het zingen merkte ik dat dit mij los maakte en uiteindelijk vond ik de weg weer terug naar mijn stem en mijn expressie.

Deze ervaring maakte dat ik beweging en adem meer ruimte begon te geven tijdens de zanglessen en na een fysieke opleiding (Fitnesstrainer A) werk ik nu ook als bewegingscoach/Fitnesstrainer.

Lounge-movement is een niet belastende manier van bewegen. De muziek heeft ook een relaxte flow die goed aansluit bij de work-out. In de lessen worden alle spiergroepen getraind en worden beweging veel herhaald waardoor je in de beweging je leert te ontspannen. Er wordt gewerkt met adem hierbij en stemexpressie

Extra aandacht wordt gegeven bij het openen van de borstkas, keel en het versterken van de longen en de Core. Klankexpressie bij bepaalde bewegingen mag worden gebruikt om de beweging vrijer te maken.

Extra Note: Mijn ervaring op fysieke vlak door de jaren heen; Klassiek Ballet, autogene trainingen, cursus mensendieck, emotioneel lichaamswerk, ademwerk, Tai-chi, yoga, pilatus, Tango dans, opleiding Fitnesstrainer-A

Extra*** zie ook de link nieuws voor eventuele workshops die ik geef over stemexpressie en bewegen

Top