CIRCLE SONGS

Circle Songs Amsterdam

Circle Songs Den Haag

Doe je mee?
Deze zomer Circle Songs in Westerpark of bij de zee in Den Haag.
Kosten:€ 5,-
Datum worden 7 dagen van te voren doorgegeven i.v.m het weer.

Bij het zingen van Circle-Songs sta je samen met anderen in een cirkel en zing je melodieën die ontstaan in het moment. Dit doe je door het zingend doorgeven, ontvangen en delen van vocale basismotieven. Hierdoor ontstaat op een organische manier verschillende samenklanken en harmonieën De bedenker van de Circle-Song is Bobby McFerrin. In de vocale motieven hoor je invloeden uit Afrikaanse muziek, de Jazz, Latin en Traditionele Folk.Circle-songs zijn eenvoudig van vorm en iedereen kan er aan meedoen. Je hebt geen bladmuziek nodig en zult versteld staan van je eigen improvisatietalent. Omdat je muzikaal in het moment leert reageren merk je als snel dat je vocale mogelijkheden worden vergroot. Tevens ontspan je erdoor omdat je hoofd leeg raakt en je lichaam wakker. Na een uurtje Circle-Songs ben je weer helemaal fris en opgeladen.

 

 

Transformeer

In deze vier middagen gaan we aan de hand van de thema’s aanvaarden, loslaten, verlangen en vertrouwen onszelf helpen datgene dat ons niet meer dient achter ons te laten. Zodat we met nieuwe inspiratie en kracht in het leven kunnen staan.
We maken gebruik van mind&heartfulness meditaties, meditatief zelf onderzoek naar wat voor jou in dit moment waar is ( Inquiry ), stembevrijding- en stemimprovisatie oefeningen en diverse instrumenten.

Een middag ziet er als volgt uit :

❖ We beginnen met een mind/heartful meditatie
❖ Lichaam- en klank oefeningen om je lichaam te gaan voelen.
❖ Introductie van het thema en onderzoek naar wat dat nu voor jou inhoudt, waar stroomt/blokkeert het?
❖ Gerichte klank/zang oefeningen (mantra met eigen tekst of improvisaties) rondom het thema van die dag.
❖ Meditatief onderzoek naar wat aandacht en liefde nodig heeft in jou.
❖ Wat wil er nog klinken/zingen ?
❖ Afsluitend klankbad.

 

Betty Niesing

www.lieverbewustzijn.nl

Al vele jaren geef ik mind-en heartfulness trainingen en Stembevrijding. Ik geef aandacht, begeleiding en advies, zowel in groepen als individueel. Hierbij begeleid ik mensen van ego (gedrevenheid) naar (ziels) bewustzijn. Naast mijn achtergrond als maatschappelijk werkster heb ik de volgende studies doorlopen; andragologie, gestalt therapie, mindfulness-en zelf compassie, stembevrijding (Jan Kortie). Ik nam deel aan de Ridhwan school, maar haal mijn grootste kracht in dit werk uit mijn ervaringsdeskundigheid op het gebied van verslaving, psychische verstoring en het loskomen daarvan.

“ Bij Stembevrijding gebruiken we de stem om naar binnen toe contact te maken met dat wat er in ons leeft en daar naar buiten toe expressie aan te geven. Het heeft niets met mooi of lelijk zingen te maken, het gaat erom wat er klinkt en daar de ruimte aan te ( leren ) geven ”.

 

Marijke Faber

www.marijkefaber.nl

Marijke heeft als zangeres een andere benadering. Zij heeft geleerd daar waar het innerlijk niet stroomde, de blokkades op te zoeken, te onderzoeken en vrij te maken. Door haar ‘technische’ achtergrond kan ze handvatten bieden op het gebied van ademtechniek en stem om dit te doen.

“ Mijn achtergrond ligt in de muziek, na mijn Conservatorium opleiding (Hoofdvak Dwarsfluit Klassiek en Zang jazz/improvisatie) volgde ik meerdere cursussen zoals mensendieck (houdingleer) emotioneel lichaamswerk, autogene trainingen, ademtherapie, life-coaching. Adem was ook in mijn opleiding de basis waar alles uit voortvloeide en waar blokkades zich duidelijk ontvouwden. Door het zingen heb ik mij van vele blokkades kunnen bevrijden. Door mijn sterk emphatisch vermogen en als HSP (hoog sensitief persoon ) herken ik dit snel bij de ander. Met Improvisatie en het zingen van klanken en ritmes in het moment neem ik mensen snel mee naar een vrij stuk van zichzelf waar speelsheid en zelfliefde weer ruimte krijgen ” .

“ Mens durf te leven en zing je eigen lied, een lied van vrolijkheid of verlangen, of van intens verdriet, een lied van hoop vanuit je hart, een lied vol liefde of vol smart…Zing elke dag een beetje en dan een beetje meer, dan gaat het hart weer sneller kloppen en komt de passie weer ”. (FEM 2019)

 

Praktische informatie:

Deze cursus bestaat uit 4 middagen van 3 uur van 14.00-17.00 uur( totaal 12 uur) Aanvang cursus: 7-02-2020, volgende data zijn, 21-02, 06-03, 13-03.
Locatie: Vondelzaal, de Roos Amsterdam, Pieter Cornelisz Hoofstraat 183 Aanmelden bij : info@lieverbewustzijn.nl of info@marijkefaber.nl

Kosten: € 330,- (vóór 16 januari early bird prijs € 310,-)
Betalingen vóór 20 januari overmaken naar:
NL07ABNA0561326339 tnv ME Faber Vermelding: Cursus Transformeer

Een kosteloos kennismakingsgesprek ( live of telefonisch) is mogelijk met Betty. 06-13236205

 

 
 
Dasilvian Bruce met This Time (Blind Auditions)
Fantastisch!!! Leerling Dasilvian Bruce is door bij The Voice!!
 
 

 

14 juni Vrijdagavond groot zangfeest in Polanentheater!

Marijke Faber viert het feit dat ze al 30 jaar lesgeeft en organiseert in het Polanentheater een mooie voorstelling die wordt gegeven door haar leerlingen.
Voorbereidingen voor deze avond zijn al maanden bezig en naast verschillende Solo acts zullen er ook Koren en Close- Harmony groepen optreden.

Als 14jarige meisje zat ze op de IVKO die toen in Witte de witstraat zat, speelde gitaar en zong vaak met klasgenootje in het Westerpark
Ze verhuisde later naar Driebergen waar ze haar Conservatorium afmaakte in Utrecht. 16 jaar geleden kreeg ze een woning in de Staatsliedenbuurt Amsterdam waar ze haar zang en muziekpraktijk verder uitbouwde door deel te nemen aan verschillende muziekevenementen in de buurt met andere musici en docenten.
Verder organiseerde zij verschillende muziek initiatieven zoals de “Muziekcirkel Westerpark”, Zangsessies in de Pianist en Het Paviljoen, optredens op “the Sunday Market” en andere evenementen met haar leerlingen waaronder “Best of the West”.

Naast het lesgeven trad zij als artieste regelmatig op en maakte in 2006 haar eerste EP ‘Nice to Be’ met eigen composities, in 2016 kwam haar album Transformation uit. (Youtube, Spotify)
Verschillende keren trad zij ook op bij de UITmarkt, de NorthSea Jazzclub, Bimhuis, en vele ander podia’s in en rond Amsterdam. Zij toerde o.a ook in Istanbul, Spanje, Parijs.

In augustus 2018 gaf ze haar laatste concert om zich meer toe te wijden aan lesgeven en haar studie Life coach, vooral het coachen van jong talent heeft de laatste tijd haar interesse en al veel studenten hebben hun weg professioneel gevonden.
Maar ook liefhebbers van het zingen zoals het buurtkoor “Sing@9” die bestaat uit ouders van de bassischool de Bron, of de Close Harmony groep “WestSideMoods” die al 5 jaar bestaat en een hechte zanggroep is geworden.

De avond zal veel zangplezier en talent laten horen samen met een begeleidende band o.l.v. Lode de Roos (piano) met Bas en drums.
Dus we gaan het vieren!
Aanvang: 20.00 Entree:€6,- (kinderen onder 12 jaar vrij entree)
Meer info www.marijkefaber.nl

 

 
Zangsessie 29 februari 2017 in Het Paviljoen Westerpark was een groot succes!! Thema muziek uit de jaren 60 dus er komt een vervolg 26 maart! Aanvang:15.30 meer informatie info@marijkefaber.nl

 

Leerling Fleur treedt op bij Cafe Chantant, Vossius school Amsterdam
Vrijdag 3/3 en zaterdag 4/3 aanvang: 20.00 uur

De nieuwe flyer is in huis! YEAH!

Top