HELAAS IS DIT GECANCELD I.V.M DE COVID REGELING

Zingen en bewegen en dat in Durgerdam

Zingen en Bewegen in Durgerdam

Zondag 7 november!

Een dag meerstemmig Zingen met Bewegen! lounge-movement en DanSing en dan nog de stembanden ook lekker losmaken!
Dagworkshop Zingen & Bewegen in het mooie kerkje van Durgerdam op zondag 7 november.
Dit geeft jullie ook de kans om te proeven van deze bijzondere combi.
Een gezellige dag met workshops Lounge- movement, Cirkel Songs, meerstemmig zingen én DanSing. Tussen de middag zorgen we voor een overheerlijk  lunchbuffet en uiteraard is er koffie bij de inloop en tijdens de pauze. We starten om 10.30 met de inloop en om 11.00 met de workshop. Na de lunchpauze waarin je bij mooi weer nog even een wandelingetje kan maken door dit prachtige dorpje, gaan we weer verder met de workshops. Rond 16.00/1630 sluiten we af met een drankje.
Deze workshop kost 100,- inclusief koffie, lunchbuffet en drankje toe. Uiteraard mag je mensen meenemen die dit dagje misschien wel heel erg leuk vinden! Opgeven kun je bij; info@zingenindezon.nl
Wat we ook weer gaan doen?
Meerstemmig zingen We studeren een driestemmige medley in van Funky nummerswaarin ruimte is voor solozinnetjes en adlibs voor de liefhebbers.
Lounge-Movement is bewegen op muziek waarbij gebruik wordt gemaakt van oefeningen uit de Qi gong, tai chi, Pilatus en yoga die alle gericht zijn op het openen van de borstkas, keel en het versterken van de longen en de Core.  Ook het gronden (werken vanaf de grond naar boven) wordt versterkt. Klankexpressie wordt daarin meegenomen

Circle Songs Bij het zingen (stemexpressie) van Circle-Songs sta je samen met anderen in een cirkel en zing je melodieën die ontstaan in het moment. Dit doe je door het zingend doorgeven, ontvangen en delen van gegeven vocale basismotieven. Hierdoor ontstaan op een organische manier verschillende samenklanken en harmonieën. In de vocale motieven hoor je invloeden uit Afrikaanse muziek, de Jazz, Latin en Traditionele Folk. Circle-songs zijn eenvoudig van vorm en iedereen kan eraan meedoen.

DanSing samen zingen met eenvoudige dans moves, denk aan musicals als Mama Mia of oude disco nummers van Donna Summer, Supremes etc. Plezier voorop!
We horen graag  van je zodat we iedereen op tijd kunnen informeren

Kerkje in Durgerdam

HELAAS IS DIT GECANCELD I.V.M DE COVID REGELING

WIJ HOPEN IN MAART 2022 DEZE CURSUS OPNIEUW TE KUNNEN AANBIEDEN

Vitaliteit en Ontspanning

Zondag 28 november in Buurtboerderij Ons genoegen te Amsterdam

Voortuin van de Buurtboerderij

Een speciale workshop van Tineke en Marijke!

Vitaliteit en Ontspanning

Zondag 28 november geven Tineke Gommans (yogadocente) en Marijke Faber (zang/bewegingscoach) een dag vol Vitaliteit en Ontspanning in de prachtige Buurt Boerderij Ons Genoegen in Amsterdam-West ( achter het Westerpark en vlakbij de Jordaan). Bijdrage incl. lunch en onbeperkt koffie/thee/sap
€85,-

Wat houd deze dag in; Op deze dag staat Adem, Stemexpressie, Beweging en Ontspanning centraal en zijn we speciaal gericht op het openen van het borstgebied, ruimte maken in de keel en adem-bewustzijn te creëren waardoor je goed leert ademen en rust gaat ervaren.
Ook wanneer je juist in deze tijd kampt met benauwdheid of andere adem gerichte klachten zal deze dag je handvatten geven om weer ontspannen te kunnen ademen.
Dit is een workshop waarbij iedereen meegenomen wordt in actieve en verstilde bewegingen, klank-stemexpressie en diepe ontspanning.
Tineke begint de dag met een zachte actieve Hatha Yogales om het lichaam te activeren en de energie te laten stromen
Tijdens zachte flexibele bewegingen met rustige muziek, die Lounge-movement genoemd worden, wordt ook de stemexpressie in de bewegingen meegenomen. Na de lunch gaan we over op Circle Songs waarbij we met elkaar meerstemmig klanken ontwikkelen. Je hoeft niet te kunnen zingen om ruimte te maken voor jouw eigen stem en klank.
We sluiten de dag af met een rustige Yin Yogales waarin je het hele lichaam en je mind tot rust laat komen. De les eindigt met een lange diepe ontspanning, waardoor je vitaal en helemaal uitgerust de dag kunt afsluiten.De Buurt boerderij ligt in een prachtige omgeving en heeft binnen een hele mooie ruimte waar wij de workshop kunnen geven. We hebben deze dag plek voor maximaal 12 mensen(vol=vol), zodat we iedereen optimale aandacht kunnen geven; hierdoor is er voor iedereen voldoende beweging en adem ruimte
Geef je op of vraag vrijblijvend meer informatie via email:info@marijkefaber.nl of tineke@tinekegommans.nl
Voor meer nieuws en informatie:

https://www.buurtboerderij.nl/evenementen

Zingen onder de kerstboom

Rond deze kerstboom zouden we kunnen zingen….maar helaas is dat dit jaar niet mogelijk ….dus ideetje💡…deze kerstboom staat in Westerpark maar het mag ook bij een andere kerstboom, neem jezelf op met iemand samen en zing een klein stukje van een kerstlied dat je kent, of het nu van John Lennon is of Mariah Carey of oud traditioneel maakt niet uit maar hooguit 1 minutenlang
De leukste inzending krijgt een gratis zangles bij 
www.marijkefaber.nl ( kan ook online)
Doe je mee? Tot eind december blijf de actie geldig! Lets have some fun👍🏽
Zet je bijdrage op Facebook Muziek Marijke bij het bericht! Gewoon doen🤗🎶🎅🏽

Around the Christmas tree we should sing with a choir but this year it’s not possible, so if you film yourself with your smartphone alone or with some friends singers next to a Christmas tree just for one minut! You can win a singing lesson for free! online from a professional singing teacher in Amsterdam! Just put your one minut song under the post of Muziek Marijke and join us with singing to support all singers and teachers over the world!

www.marijkefaber.nl
Keep the inspiration and love for music❤️

Doe je mee?
Deze zomer Circle Songs in Westerpark of bij de zee in Den Haag.
Kosten:€ 5,-
Datum worden 7 dagen van te voren doorgegeven i.v.m het weer.

Bij het zingen van Circle-Songs sta je samen met anderen in een cirkel en zing je melodieën die ontstaan in het moment. Dit doe je door het zingend doorgeven, ontvangen en delen van vocale basismotieven. Hierdoor ontstaat op een organische manier verschillende samenklanken en harmonieën De bedenker van de Circle-Song is Bobby McFerrin. In de vocale motieven hoor je invloeden uit Afrikaanse muziek, de Jazz, Latin en Traditionele Folk.Circle-songs zijn eenvoudig van vorm en iedereen kan er aan meedoen. Je hebt geen bladmuziek nodig en zult versteld staan van je eigen improvisatietalent. Omdat je muzikaal in het moment leert reageren merk je als snel dat je vocale mogelijkheden worden vergroot. Tevens ontspan je erdoor omdat je hoofd leeg raakt en je lichaam wakker. Na een uurtje Circle-Songs ben je weer helemaal fris en opgeladen.

Leerling Dasilvian Bruce is door bij The Voice!!

 
 
Dasilvian Bruce met This Time (Blind Auditions)
Fantastisch!!! Leerling Dasilvian Bruce is door bij The Voice!!
 
 

14 juni Vrijdagavond groot zangfeest in Polanentheater!

Marijke Faber viert het feit dat ze al 30 jaar lesgeeft en organiseert in het Polanentheater een mooie voorstelling die wordt gegeven door haar leerlingen.
Voorbereidingen voor deze avond zijn al maanden bezig en naast verschillende Solo acts zullen er ook Koren en Close- Harmony groepen optreden.

Als 14jarige meisje zat ze op de IVKO die toen in Witte de witstraat zat, speelde gitaar en zong vaak met klasgenootje in het Westerpark
Ze verhuisde later naar Driebergen waar ze haar Conservatorium afmaakte in Utrecht. 16 jaar geleden kreeg ze een woning in de Staatsliedenbuurt Amsterdam waar ze haar zang en muziekpraktijk verder uitbouwde door deel te nemen aan verschillende muziekevenementen in de buurt met andere musici en docenten.
Verder organiseerde zij verschillende muziek initiatieven zoals de “Muziekcirkel Westerpark”, Zangsessies in de Pianist en Het Paviljoen, optredens op “the Sunday Market” en andere evenementen met haar leerlingen waaronder “Best of the West”.

Naast het lesgeven trad zij als artieste regelmatig op en maakte in 2006 haar eerste EP ‘Nice to Be’ met eigen composities, in 2016 kwam haar album Transformation uit. (Youtube, Spotify)
Verschillende keren trad zij ook op bij de UITmarkt, de NorthSea Jazzclub, Bimhuis, en vele ander podia’s in en rond Amsterdam. Zij toerde o.a ook in Istanbul, Spanje, Parijs.

In augustus 2018 gaf ze haar laatste concert om zich meer toe te wijden aan lesgeven en haar studie Life coach, vooral het coachen van jong talent heeft de laatste tijd haar interesse en al veel studenten hebben hun weg professioneel gevonden.
Maar ook liefhebbers van het zingen zoals het buurtkoor “Sing@9” die bestaat uit ouders van de bassischool de Bron, of de Close Harmony groep “WestSideMoods” die al 5 jaar bestaat en een hechte zanggroep is geworden.

De avond zal veel zangplezier en talent laten horen samen met een begeleidende band o.l.v. Lode de Roos (piano) met Bas en drums.
Dus we gaan het vieren!
Aanvang: 20.00 Entree:€6,- (kinderen onder 12 jaar vrij entree)
Meer info www.marijkefaber.nl

 
Zangsessie 29 februari 2017 in Het Paviljoen Westerpark was een groot succes!! Thema muziek uit de jaren 60 dus er komt een vervolg 26 maart! Aanvang:15.30 meer informatie info@marijkefaber.nl

Leerling Fleur treedt op bij Cafe Chantant, Vossius school Amsterdam
Vrijdag 3/3 en zaterdag 4/3 aanvang: 20.00 uur

De nieuwe flyer is in huis! YEAH!

Circle Songs zijn weer gestart en gaan deze hele zomer 2021 door in de voortuin van Villa Buitenlust Spaardammerdijk 319A Amsterdam
aanvang: 19.30 op Donderdagavond en vanaf augustus op woensdagavond!
kosten zijn €8,- en mocht je iemand meenemen dan krijg je €2,- korting bij de eerste keer
meer over Circle Songs kun je lezen op de pagina zangworkshop

CIRCLE SONGS

Circle Songs Amsterdam

Circle Songs Den Haag

Top