Marijke Faber

Mijn muziekreis begon toen ik 6 jaar oud was met blokfluit en algemene muzikale vorming op de muziekschool in Zaandam.

Uiteindelijk koos ik de gitaar op mijn 9de en speelde veel klassieke stukken maar toen ik 14 jaar werd, besloot ik om singer-songwriter lessen te nemen bij Margriet Eshuijs.

Nadat ik in verschillende lokale popbandjes had gezongen en wat eigen liedjes had gemaakt werd het even stil…maar mijn muzikale reis was nog niet afgelopen want ik werd verliefd op de dwarsfluit.

Op mijn 19de nam ik met veel enthousiasme les, dit ging zo goed dat ik op mijn 24ste werd aangenomen op het conservatorium in Utrecht.

Mijn hoofdvak was dwarsfluit klassiek en als bijvak volgde ik jazz-zang en improvisatie.

Na mijn opleiding ging ik steeds meer de  improviserende kant op met mijn instrument/stem en kwam ook de behoefte om zelf muziek te schrijven weer naar boven, zang werd steeds belangrijker en het  componeren van muziek en schrijven van teksten resulteerde in verschillende albums. https://youtu.be/RIP_cPyQb7c

Naast het optreden gaf ik met veel plezier les en heb ik veel mensen mogen begeleiden in hun muzikale ontwikkeling, sommige daarvan zijn zelfs doorgestroomd naar Conservatorium of andere  professionele muziekopleidingen.

Muziek is voor mij een innerlijke en spirituele reis naar de pure essentie van wat ik als ‘toonkunstenaar’ kan neerzetten en bereiken.
Grenzen verleggen, uitdagingen en op avontuur gaan vind ik fijn en daarin ligt ook veel te leren en te ontdekken over jezelf.
Bij het zingen is je lichaam je instrument, wat maakt dat je meer lichaam bewust wordt en je je adem ook bewuster leert te gebruiken.

Meer informatie over mijn uitvoerende kant (Farah Day) als zangeres/fluitiste is te vinden op  www.farahday.nl

Overzicht opleiding en cursussen:                                
Conservatorium Utrecht/Hilversum zang/dwarsfluit
Moderne Fluit en improvisatie Masterclasses bij o.a Trevor Wye, Will Offermans, Robert Dick,Jazz improvisatie bij Ellen Helmus, Mark Lotz en Peter Guidi.

ZANG lessen gevolgd bij o.a Denise Jannah, Floor van Zutphen en Brandon Delagraentiss

In de lessen werk ik met de CVT en EVT zangmethode

Ervaring en masterclasses o.a gevolgd in;

Soul/gospel, Wereldmuziek,  jazz improvisatie


En op gebied van fysieke lichaamsbewustheid;

Mensendieck (cursus 1 jaar)
Emotioneel lichaamswerk (cursus)
Fitnesstrainer A afgerond

In 2023 heb ik ook mijn studie Mindfulness/Compassiecoach afgerond en geef nu ook voicefulness als extra verdieping in de stem.

‘In mijn lessen probeer ik je eigen stem en creativiteit naar boven te halen om jou te inspireren  vrijer te zingen’

fouten maken bestaat niet, groeien wel’
 

Top