Marijke Faber

Mijn muziekreis begon toen ik 6 jaar oud was met blokfluit en algemene muzikale vorming op de muziekschool in Zaandam. Daarnaast was ballet ook mijn passie en wilde ik eerst danseres worden, maar nadat ik op 12 jarige leeftijd auditie had gedaan bij de Nel Roos academie en nog een jaar veel moest werken aan techniek besloot ik het toch bij muziek te houden.

Uiteindelijk koos ik de gitaar op mijn 9de en speelde ik veelal klassieke stukken. Toen ik 13/14 jaar werd, besloot ik om singer-songwriter lessen te nemen o.a bij Margriet Eshuijs .

Nadat ik in verschillende lokale popbandjes had gezongen en wat eigen liedjes had gemaakt werd het even stil…maar mijn muzikale reis was nog niet afgelopen want ik werd verliefd op de dwarsfluit.

Op mijn 19de nam ik met veel enthousiasme les, dit ging zo goed dat ik op mijn 24ste werd aangenomen op het conservatorium in Utrecht. Mijn hoofdvak was dwarsfluit klassiek en als bijvak volgde ik jazz zang en improvisatie.

Na het behalen van mijn opleiding DM op het Conservatorium ging ik steeds meer de  improviserende kant op met mijn instrument/stem en kwam ook de behoefte om zelf muziek te schrijven weer naar boven, zang werd steeds belangrijker en het  componeren van muziek en schrijven van teksten resulteerde in verschillende albums die ik  o.a maakte onder de naam Farah Day, muziek van Farah Day kun je vinden op spotify en op youtube staan ook verschillende videoclips.

Tijdens de pandemie heb ik mijzelf omgeschoold tot Fitnesstrainer en de opleiding Mindfulness afgerond. Naast muziek geef ik nu ook fitness les en Mindfulness.

Mijn alter ego Farah Day heb ik vaarwel gezegd omdat ik iets nieuws wilde, maar de muziek kun je nog wel beluisteren. Na jaren van optreden en het maken van teksten en eigen muziek is mijn creativiteit meer gegroeid naar het schrijven van verhalen en gedichten.

In 2023 heb ik met een laatste clip ‘Stay’ afscheid genomen van een bijzondere tijd en een nieuwe website opgezet waar je mijn gedichten en verhalen kunt lezen  https://www.fem-art.nl/

Naast het optreden gaf ik met veel plezier les en heb ik veel mensen mogen begeleiden in hun muzikale ontwikkeling, sommige daarvan zijn zelfs doorgestroomd naar Conservatorium of andere  professionele muziekopleidingen.

Muziek is voor mij een innerlijke en spirituele reis naar de pure essentie van wat ik als ‘toonkunstenaar’ kan neerzetten en bereiken.
Grenzen verleggen, uitdagingen en op avontuur gaan vind ik fijn en daarin ligt ook veel te leren en te ontdekken over jezelf.
Bij het zingen is je lichaam je instrument, wat maakt dat je meer lichaam bewust wordt en je adem  ook bewuster leert te gebruiken.

Overzicht opleiding en cursussen:                                
Conservatorium Utrecht/Hilversum zang/dwarsfluit
Moderne Fluit en improvisatie Masterclasses bij o.a Trevor Wye, Will Offermans, Robert Dick,Jazz improvisatie bij Ellen Helmus, Mark Lotz en Peter Guidi.

ZANG lessen na mijn opleiding nog gevolgd bij o.a Denise Jannah (jazz), Floor van Zutphen (Pop/jazz) en Brandon Delagraentiss (soul/gospel) Bob Stoloff (vocal improvisation)

De zangmethode waar ik mee werk zijn CVT en EVT

In mijn lessen probeer ik je eigen stem en creativiteit naar boven te halen om jou te inspireren  vrijer te zingen’

fouten maken bestaat niet, groeien wel’
 


Bewegen, fysieke lichaamsbewustheid en Mindset/mindfulness

Mensendieck (cursus 1 jaar)
Emotioneel lichaamswerk (2 jarige opleiding)
Fitnesstrainer A (afgerond)

In 2023 heb ik ook mijn studie Mindfulness/Compassie coach behaald en geef ik nu naast muziek ook les in zowel fitness (50/60 plus) als Mindfulness lessen in SportCity te Amsterdam. Al deze disciplines hebben met elkaar te maken en voor mij is de cirkel rond. Met mensen werken vind ik super leuk en ik ben altijd dankbaar als ik iemand verder kan helpen in dat gene wat ze willen bereiken.

Top