Het lichaam is ons instrument als we zingen daarom is bewegen met een juiste adem ook belangrijk om vrijuit te kunnen zingen.

Door bepaalde gebeurtenissen in ons leven kan ons lichaam en daarmee vaak ook onze adem, verkrampt raken.

Zelf heb ik dat ervaren bij het overlijden van iemand die mij dierbaar was. Mijn adem stokte en mijn borstkas verkrampte waardoor het zingen niet meer stroomde. Door beweging tijdens het zingen merkte ik dat dit mij los maakte en uiteindelijk vond ik de weg weer terug naar mijn stem en mijn expressie.

Deze ervaring maakte dat ik beweging en adem meer ruimte begon te geven tijdens de zanglessen en na een fysieke opleiding (Fitnesstrainer A) en het afronden van de opleiding Minfulness/compassiecoach is mijn verdieping in de stem en het lichaam nog meer gegroeid.

Wat brengt beweging en stemexpressie samen?

Er wordt aandacht gegeven bij het openen van de borstkas, de keel en het versterken van de longen en de Core. Klankexpressie bij bepaalde bewegingen wordt ook gebruikt om de beweging en stem vrijer te maken.

Wat brengt Voicefulness jou?

Hier leer je meer in het moment aanwezig te zijn en beter te voelen wat de stem met jou doet en welke trilling je waar in je lichaam kunt ervaren. Ook leer je om minder te oordelen over je stem, zodat er meer ruimte komt om te ontdekken.

Top