24 mei geef ik 2 Workshops Circle Songs op dit festival, zie de pagina Circle Songs voor meer informatie

((deelname is gratis)

Speciale editie van de Circle Songs

Bijdrage voor deze workshop is €75,-

Het reserveren van de ticket kan door een mail te sturen naar: info@marijkefaber.nl

🇬🇧Special edition Circle Songs

tickets are €75,-

For reservation email to: info@marijkefaber.nl

19 maart 2023 yoga met Live muziek

Een ontspannen cadeau helemaal voor jezelf!

Een cadeau helemaal voor jezelf, een ochtend heerlijk ontspannen met zachte Yogahoudingen vanuit de Yin yoga, een diepe ontspanning (Yoga Nidra) begeleid door live Muziek en Zang. Zondagochtend 19 maart in de mooie Yogaruimte van Yogastudio Soest. Marijke neemt je met zang en verschillende instrumenten mee terwijl Tineke de Yogahoudingen en de Yoga Nidra inspreekt. Door deze combinatie van Yoga, Ontspanning, Muziek en Zang ga je een diepe ontspanning ervaren en kan je energie weer gaan stromen. We sluiten deze Workshop af met een kop thee of koffie met een heerlijke traktatie Wanneer: 19 maart 2023. Waar: Yoga Studio Soest, Weteringpad 7, 3762 EN Soest. Tijd: 9:30- 11:30 uur. Kosten: € 35,- opgave voor 1 februari early bird korting € 30,- Opgeven: tineke@tinekegommans.nl of via Whatsapp 06-38339954 Wij verheugen ons erop om je te zien! Warme groet, Marijke Faber en Tineke Gommans
www.marijkefaber.nl

Elke zaterdagochtend wandel training in het Vondelpark voor 60/70+

Wil je graag meedoen? Stuur mij dan een mail voor meer informatie.We starten om 10.00 tot 11.15

_________________________________________________________________________________________

Elke dinsdagochtend buitentraining voor 50+ in Westerpark.
Aanvang 9.00 tot 10.00. Wil je graag meedoen stuur mij dan een e-mail voor meer informatie

Nieuwe workshop 30 oktober 2022

Op deze middag wordt je fysiek even lekker losgemaakt door lichte bewegingen gericht op de borstkas keel en middenrif, door stemexpressie oefeningen, Circle Songs en door speciale ademoefeningen die dit alles ondersteunt. Als afsluiting een mindfulness oefening om zo de middag goed na te voelen en de rust mee te nemen naar huis.

Soms lopen de spanningen te hoog op door werk of wat er allemaal op dit moment in de wereld gebeurt, ben je hierdoor verstild geraakt of merk je dat je minder kan hebben.

Beide situaties maken dat je in verkramping komt en je minder lacht of het overzicht kwijt raakt waarin je je bevind.

Door even alles los te gooien en in het moment te zijn samen met andere kun je weer even op adem komen, wat afstand nemen van het dagelijkse leven en de verbinding weer voelen met jezelf en de ander en ervaren dat je hierin niet alleen staat.

Geef jezelf dit cadeau of geef het cadeau aan iemand waarvan je weet dat die dit goed kan gebruiken.

Early birds krijgen 10% korting

Cliffordstudio, cliffordstraat 38, Amsterdam

Ik zie je graag komen! Hartelijke groet Marijke 😉

Wat kan ik je deze middag geven….

Beweging

Met lichte niet belastbare bewegingen ( lounge-movement) rekken we de spieren rondom je middel en borst gebied, dit om eventuele verkrampingen of verstrakkingen losser te maken wat het ademgebied bevordert en meer open maakt.

Balans oefeningen om je innerlijke centrum meer te ervaren en zo je gronding beter te voelen.

Energie oefeningen om je chi ( levensenergie) en je innerlijke frequentie te verhogen.

Stemexpressie

Door speelse klanken te maken met je stem zonder echte woorden (gibberish)gaan we op ritme ( o.a. body akoestiek) met aangegeven melodieën improviseren onder mijn begeleiding.

Deze oefening zet al je zintuigen open en maakt dat je totaal in het moment komt te staan. Doordat dit tevens een groepsgebeuren is ontstaat er vanzelf een palet van stemmen die een authentieke samenzang laat ontstaan.

Dit werkt verbindend, maakt je stem losser en geeft je een enorme energieboost. ( je hoeft niet te kunnen zingen om hier aan mee te doen)

Ook kan stemexpresssie je meer lef geven om je uit te spreken of om meer/weer te gaan zingen. Je stem is je thermometer van je gevoel en daarmee kun je veel leren over jezelf en de ander.

We sluiten deze middag af met een mindfulness oefening om ‘in het moment’ de middag energie samen na te voelen en in ontspanning te eindigen.

**************************************************************************

Wat kan het jou geven?

Een ervaring waarin je even uit je vaste routine wordt gehaald ( comfort zone) wat je energie geeft, inspiratie en tools om thuis verder mee te werken.

Stemexpressie

Andere klanken maken, volume, spelen met verschillende stemmetjes het maakt allemaal dat je weer even het geluid van je stem anders kunt ervaren. En daar wordt je blij van want veel lachen is ook een belangrijk onderdeel in deze workshop.

Ademoefeningen 

Bewustwording van je adem en hoe deze te gebruiken om meer te kunnen ontspannen. Hoe je de adem kunt gebruiken achter je stem, welke kleur wil je inzetten en hoe kun je daarmee werken ( emotie achter de stem)

Hoe je adem kunt inzetten om onrust of angsten ( hyperventilatie) te verminderen.

Mindfulness

Leren om beter met piekeren of concentratie om te gaan

In het moment blijven kun je trainen en levert je uiteindelijk een fijner en bewuster gevoel en beleving van de dag.

Tijd vliegt minder voorbij en je geheugen wordt beter omdat je meer in het moment leeft.

Je ontdekt dat luisteren ook beter gaat en ervaart meer rust omdat je gedachten niet alle kanten meer opgaan.

Voor wie is het?

Voor iedereen die geïnteresseerd is om het leven voller te ervaren.

Voor mensen die vastlopen op dagelijkse routine

Voor mensen die meer lichaamsbewustheid willen

Voor die gene die op zoek is naar iets anders

Early birds krijgen 10% korting

`Nieuwe cursussen! 2022 in Amsterdam 3 April in Buurtboerderij Ons genoegen! en 10 April in Yogastudio te Soest

Early Birds 10% korting!

HELAAS IS DIT GECANCELD I.V.M DE COVID REGELING

WIJ HOPEN IN MAART 2022 DEZE CURSUS OPNIEUW TE KUNNEN AANBIEDEN

Vitaliteit en Ontspanning

Zondag 28 november in Buurtboerderij Ons genoegen te Amsterdam

Voortuin van de Buurtboerderij

Een speciale workshop van Tineke en Marijke!

Vitaliteit en Ontspanning

Zondag 28 november geven Tineke Gommans (yogadocente) en Marijke Faber (zang/bewegingscoach) een dag vol Vitaliteit en Ontspanning in de prachtige Buurt Boerderij Ons Genoegen in Amsterdam-West ( achter het Westerpark en vlakbij de Jordaan). Bijdrage incl. lunch en onbeperkt koffie/thee/sap
€85,-

Wat houd deze dag in; Op deze dag staat Adem, Stemexpressie, Beweging en Ontspanning centraal en zijn we speciaal gericht op het openen van het borstgebied, ruimte maken in de keel en adem-bewustzijn te creëren waardoor je goed leert ademen en rust gaat ervaren.
Ook wanneer je juist in deze tijd kampt met benauwdheid of andere adem gerichte klachten zal deze dag je handvatten geven om weer ontspannen te kunnen ademen.
Dit is een workshop waarbij iedereen meegenomen wordt in actieve en verstilde bewegingen, klank-stemexpressie en diepe ontspanning.
Tineke begint de dag met een zachte actieve Hatha Yogales om het lichaam te activeren en de energie te laten stromen
Tijdens zachte flexibele bewegingen met rustige muziek, die Lounge-movement genoemd worden, wordt ook de stemexpressie in de bewegingen meegenomen. Na de lunch gaan we over op Circle Songs waarbij we met elkaar meerstemmig klanken ontwikkelen. Je hoeft niet te kunnen zingen om ruimte te maken voor jouw eigen stem en klank.
We sluiten de dag af met een rustige Yin Yogales waarin je het hele lichaam en je mind tot rust laat komen. De les eindigt met een lange diepe ontspanning, waardoor je vitaal en helemaal uitgerust de dag kunt afsluiten.De Buurt boerderij ligt in een prachtige omgeving en heeft binnen een hele mooie ruimte waar wij de workshop kunnen geven. We hebben deze dag plek voor maximaal 12 mensen(vol=vol), zodat we iedereen optimale aandacht kunnen geven; hierdoor is er voor iedereen voldoende beweging en adem ruimte
Geef je op of vraag vrijblijvend meer informatie via email:info@marijkefaber.nl of tineke@tinekegommans.nl
Voor meer nieuws en informatie:

https://www.buurtboerderij.nl/evenementen

Zingen onder de kerstboom

Rond deze kerstboom zouden we kunnen zingen….maar helaas is dat dit jaar niet mogelijk ….dus ideetje💡…deze kerstboom staat in Westerpark maar het mag ook bij een andere kerstboom, neem jezelf op met iemand samen en zing een klein stukje van een kerstlied dat je kent, of het nu van John Lennon is of Mariah Carey of oud traditioneel maakt niet uit maar hooguit 1 minutenlang
De leukste inzending krijgt een gratis zangles bij 
www.marijkefaber.nl ( kan ook online)
Doe je mee? Tot eind december blijf de actie geldig! Lets have some fun👍🏽
Zet je bijdrage op Facebook Muziek Marijke bij het bericht! Gewoon doen🤗🎶🎅🏽

Around the Christmas tree we should sing with a choir but this year it’s not possible, so if you film yourself with your smartphone alone or with some friends singers next to a Christmas tree just for one minut! You can win a singing lesson for free! online from a professional singing teacher in Amsterdam! Just put your one minut song under the post of Muziek Marijke and join us with singing to support all singers and teachers over the world!

www.marijkefaber.nl
Keep the inspiration and love for music❤️

Doe je mee?
Deze zomer Circle Songs in Westerpark of bij de zee in Den Haag.
Kosten:€ 5,-
Datum worden 7 dagen van te voren doorgegeven i.v.m het weer.

Bij het zingen van Circle-Songs sta je samen met anderen in een cirkel en zing je melodieën die ontstaan in het moment. Dit doe je door het zingend doorgeven, ontvangen en delen van vocale basismotieven. Hierdoor ontstaat op een organische manier verschillende samenklanken en harmonieën De bedenker van de Circle-Song is Bobby McFerrin. In de vocale motieven hoor je invloeden uit Afrikaanse muziek, de Jazz, Latin en Traditionele Folk.Circle-songs zijn eenvoudig van vorm en iedereen kan er aan meedoen. Je hebt geen bladmuziek nodig en zult versteld staan van je eigen improvisatietalent. Omdat je muzikaal in het moment leert reageren merk je als snel dat je vocale mogelijkheden worden vergroot. Tevens ontspan je erdoor omdat je hoofd leeg raakt en je lichaam wakker. Na een uurtje Circle-Songs ben je weer helemaal fris en opgeladen.

Leerling Dasilvian Bruce is door bij The Voice!!

 
 
Dasilvian Bruce met This Time (Blind Auditions)
Fantastisch!!! Leerling Dasilvian Bruce is door bij The Voice!!
 
 

14 juni Vrijdagavond groot zangfeest in Polanentheater!

Marijke Faber viert het feit dat ze al 30 jaar lesgeeft en organiseert in het Polanentheater een mooie voorstelling die wordt gegeven door haar leerlingen.
Voorbereidingen voor deze avond zijn al maanden bezig en naast verschillende Solo acts zullen er ook Koren en Close- Harmony groepen optreden.

Als 14jarige meisje zat ze op de IVKO die toen in Witte de witstraat zat, speelde gitaar en zong vaak met klasgenootje in het Westerpark
Ze verhuisde later naar Driebergen waar ze haar Conservatorium afmaakte in Utrecht. 16 jaar geleden kreeg ze een woning in de Staatsliedenbuurt Amsterdam waar ze haar zang en muziekpraktijk verder uitbouwde door deel te nemen aan verschillende muziekevenementen in de buurt met andere musici en docenten.
Verder organiseerde zij verschillende muziek initiatieven zoals de “Muziekcirkel Westerpark”, Zangsessies in de Pianist en Het Paviljoen, optredens op “the Sunday Market” en andere evenementen met haar leerlingen waaronder “Best of the West”.

Naast het lesgeven trad zij als artieste regelmatig op en maakte in 2006 haar eerste EP ‘Nice to Be’ met eigen composities, in 2016 kwam haar album Transformation uit. (Youtube, Spotify)
Verschillende keren trad zij ook op bij de UITmarkt, de NorthSea Jazzclub, Bimhuis, en vele ander podia’s in en rond Amsterdam. Zij toerde o.a ook in Istanbul, Spanje, Parijs.

In augustus 2018 gaf ze haar laatste concert om zich meer toe te wijden aan lesgeven en haar studie Life coach, vooral het coachen van jong talent heeft de laatste tijd haar interesse en al veel studenten hebben hun weg professioneel gevonden.
Maar ook liefhebbers van het zingen zoals het buurtkoor “Sing@9” die bestaat uit ouders van de bassischool de Bron, of de Close Harmony groep “WestSideMoods” die al 5 jaar bestaat en een hechte zanggroep is geworden.

De avond zal veel zangplezier en talent laten horen samen met een begeleidende band o.l.v. Lode de Roos (piano) met Bas en drums.
Dus we gaan het vieren!
Aanvang: 20.00 Entree:€6,- (kinderen onder 12 jaar vrij entree)
Meer info www.marijkefaber.nl

 
Zangsessie 29 februari 2017 in Het Paviljoen Westerpark was een groot succes!! Thema muziek uit de jaren 60 dus er komt een vervolg 26 maart! Aanvang:15.30 meer informatie info@marijkefaber.nl

Leerling Fleur treedt op bij Cafe Chantant, Vossius school Amsterdam
Vrijdag 3/3 en zaterdag 4/3 aanvang: 20.00 uur

De nieuwe flyer is in huis! YEAH!

Circle Songs zijn weer gestart en gaan deze hele zomer 2021 door in de voortuin van Villa Buitenlust Spaardammerdijk 319A Amsterdam
aanvang: 19.30 op Donderdagavond en vanaf augustus op woensdagavond!
kosten zijn €8,- en mocht je iemand meenemen dan krijg je €2,- korting bij de eerste keer
meer over Circle Songs kun je lezen op de pagina zangworkshop

CIRCLE SONGS

Circle Songs Amsterdam

Circle Songs Den Haag

Top